28 Ocak 2009 Çarşamba

Apple Krom Zayıflama

ELMA KAPSÜLÜ
Kolesterol, yağ ve protein sentezi için hayatî bir mineral olan krom, glikoz metabolizmasıyla etkileşir ve insülinin uygun kullanımıyla kan şekeri düzeylerinin sabit kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Böylece hem diyabetiklerde hem de hipoglisemisi olanlarda kullanımı yararlı olabilir. Krom, vücut tarafından en iyi, "krom pikolinat " olarak adlandırılan formda alındığında emilir. Bu formu, kandaki kolesterol ve glikoz düzeylerini de çok iyi kontrol edebilmektedir. Yağ kaybını artırarak, yağsız kas kitlesi artışı sağlamaya, osteoporozla savaşta ve ömrü uzatmaya yardımcı olur.
Krom, vücutta şeker (glikoz) kullanılması için gereklidir. Şeker hastalarına 15 gün ile 4-5 ay arasında günde180–300 mikrogram krom verilince şeker hastalarının yaklaşık yarısında, şeker kullanılmasını daha iyi duruma geldiği gözlemlenmiştir. Kan şekerinin kullanılmasında düzelme, insulin hormonunun etkinliğinin artması demektir. İnsülinin etkinliği artarsa, insülinin salgılanma yeri olan pankreasta, lüzumsuz derecede yüksek insulin salgılanmasına gereksinim azalır.
İnsülin salgılanmasında azalma, iştahın azalması, dolayısıyla vücutta yağ depolanmasının azalması demektir. Bu da kilo vermenin kolaylaşmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok: